Verkeerscoördinator Rijkswaterstaat

verkeerscoordinator

 

Voor het Uitvoeringsbureau Zuid in Barendrecht heb ik deze functie bekleed. Het hield in dat er aanvragen bij mij werden ingediend door aannemers die op de door ons (TXU – afdeling Nieuwe werken) opgedragen werken een afzetting nodig hadden. De aanvraag werd na het indienen beoordeeld en uitgewerkt in een overzicht. Deze informatie werd door mij doorgestuurd naar de wegbeheerder, politie, ambulance en brandweer. Ook werd de ANWB voorzien van deze informatie en NOS teletekst.

Als verkeerscoördinator had ik ook een adviserende rol voor de verschillende directies van projecten die in uitvoering waren. Ik bezocht de bouwvergaderingen van deze projecten en bekeek daarna het werk. Hiermee onderhield ik het overzicht voor ons eigen uitvoeringsbureau en de wegbeheerder.

barriers

Op het terrein bij het uitvoeringsbureau stonden allerlei afzettingsmaterialen op voorraad die ingezet konden worden op de projecten. Ik beheerde en coördineerde de inzet van deze middelen. Het betrof hier groot materieel, namelijk: 3 actiewagens, 3 mobiele rijstrook signaleringen, 30 kilometer betonbarriër, 20 kilometer staalbarriër, ca. 30 kilometer schildjes en voetjes, ca. 20 kilometer kegels, een loods vol palen en verkeersborden en een botsabsorber.

crow96a      wvw-handboek         crow

Al deze taken werden uitgeoefend met in acht neming van de volgende normen en bepalingen:

  • C.R.O.W. 96a en 96b
  • Wegenverkeerswet
  • A.P.V. van diverse gemeenten

Ik was verkeerscoördinator van de volgende projecten:

  • Reconstructie Vaanplein A15 / A29
  • Verbreding A15 Sliedrecht-Oost tot Hardinxveld en vernieuwen kunstwerken.

verkeersborden-480x319

Back To Top