Reconstructie A15 – Sliedrecht-Oost tot Hardinxveld

sliedrecht-oost

  • Projectlocatie:  51°49’22.90″N – 4°48’16.78″O
  • Projectduur: 6 jaar
  • Projectlengte: ca. 9 km

A15-bordOp de snelweg A15 tussen Sliedrecht-Oost en Hardinxveld was de filevorming in beide richtingen erg groot. Het drukke stuk weg wat tussen knooppunt Gorinchem en Ridderkerk in ligt verbindt de A27 met het havengebied. Ter plaatse van Sliedrecht en Hardinxveld waren enkele viaducten aanwezig die erg laag oogden.

Overzicht_brug_over_de_A_15_-_Papendrecht_-_20370801_-_RCE

Veel te laag viaduct wat vooral het vrachtverkeer liet afremmen.

Hierdoor ging vooral het vrachtverkeer onnodig op de rem wat de stremmingen veroorzaakte. De oplossing was het aanbrengen van nieuwe hogere viaducten. Maar ook het verbeteren en verbreden van de hoofdrijbanen van 2 naar 3 (spitsstrook) rijstroken was een voorbereiding op de toename van verkeer door Maasvlakte 2. Omdat het slopen van de viaducten buiten het verkeer moest gebeuren is de A15 een weekend lang afgesloten geweest om dit te kunnen doen. Van dit project was ik Directie Verkeersmaatregelen en Verkeerscoördinator.

A15-dicht-1-578

Weekendafsluiting om de oude viaducten te slopen.

Back To Top