Bergs Bevrijdingsfestival 2004

BEC-logoNa het organiseren van het Bergs Songfestival in 2003 werden we door het Bevrijdingscommittee en de gemeente Bergen op Zoom uitgenodigd om met ontvangst van subsidie een Popfestival te organiseren ter viering van de 60 jarige bevrijding van de stad op 27 oktober 2004. Omdat het Bergs Songfestival een groot succes was, maar ook een protest activiteit, is er eerst een stichting opgericht om als rechtspersoon voor dit evenement te kunnen fungeren. De stichting kreeg de naam Bergse Evenementen & Cultuur (kortweg BEC). Ik was bestuurslid van deze stichting en hield mij bezig met Techniek, Regelgeving en Kwaliteit Arbo & Milieu, veiligheid. Ik heb voor het evenement de risico-analyse gemaakt, het draaiboek geschreven (klik hier om het draaiboek en risico-analyse in te zien), vergunningen aangevraagd, contracten gevormd, overleg gevoerd met gemeente, brandweer en politie en deelnemende bedrijven.

GF1000008

Magic Martin

F1040013

Draaimolen op festivalterrein

F1000036

Keep Them Rollin’

F1010014

Breakdance act avondprogramma

Gezien het om een officiĆ«le viering ging hebben we groot uitgepakt. We hebben de dag vroeg laten beginnen door ook kinderen te betrekken in dit feest. Voor de tent van 200 m2 hebben wij een mini kermis ingericht met leger kampement en een speciaal kinderprogramma gepland met creatieve hoek, Magic Martin van Mars en kleurwedstrijd met serieuze prijzen. De kleurplaten zijn op alle basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom verspreid. Aan het eind van de middag kwam de hele stoet voertuigen van Keep Them Rollin’ naar het festival terrein om daar onder het genot van Evergreens door “The Crabtown Three” het op jongeren gerichte pop programma in te gaan vol muziek en dans presentaties van lokale pophelden.

F1020029

The Palokaas

 

Back To Top