18 oktober 2015

Bureau de Wit

BDW_logo

Voor bureau de wit heb ik gewerkt als Buitendienstmedewerker Waterveiligheid. De hoofdvestiging zal in Almere maar mijn werkgebied was gericht op zuidelijk Nederland. Ik werkte van huis uit volgens werkbonnen die in een database stonden (Panta) en online benaderd konden worden. Bij de klant kon ik overdag registraties invullen op verschillende formulieren. Aan het einde van de dag kon ik thuis het database systeem synchroniseren.

slidebg1-892x362

Mijn actief uitgevoerde taken zijn:

watermonsterHet verzamelen van drinkwatermonsters bij klanten t.b.v. Legionella onderzoek. Dit was hoofdzakelijk in verzorgingshuizen, campings en hotels. Tijdens mijn bezoek adviseerde ik de klanten in het kader van de waterveiligheid en legionellapreventie, en controleerde ik het logboek op diverse wettelijke aangewezen punten zoals temperatuurlijsten, spoellijsten en thermometer kalibratierapport.

fotometer md200Ook kwam ik bij diverse klanten voor het controleren van de waterkwaliteit van aanwezige zwembaden en het nemen van watermonsters voor verder onderzoek in het laboratorium in Almere. Alle metingen van de waterkwaliteit moest ik invullen in een formulier als primair gegeven van de uiteindelijke rapportage. Op het gebied van desinfectie gaf ik advies aan de klant.

keerkleppen_stappenplan_3a_1Ook ging ik regelmatig op pad voor het controleren van terug stroombeveiligingen (ook wel keerkleppen genoemd) in waterleidingen in hotels, verzorgingshuizen en campings. Het uitvoeren en registreren van alle keuringen t.b.v. het keuringsrapport voor de klant was in sommige gevallen een langdurige bezigheid. Op één locatie konden wel 120 keerkleppen getest worden. In dat geval was je hier enkele dagen bezig.

Alle taken die uitgevoerd moesten worden als buitendienst medewerker waterveiligheid geschiedde volgens de: Waterwet 2002, Waterwerkblad 1.4G, Waterwerkblad 3.8 en Waterwerkblad 4.5A. Al deze normen en instructies werden maandelijks in teamoverleg in Almere ge-update.

 

Back To Top