18 oktober 2015

Fletcher Hotels

fletcherfletcher-stadspark-hotel-bergen-op-zoomVoor de snelst groeiende hotelketen van Nederland, heb ik bij het Hotel Restaurant Stadspark en Wellness Fonteijn Thermen gewerkt als Technische Dienst. Ik werkte daar als enige medewerker aan de techniek. Ik moest zelfstandig onderhoud uitvoeren aan het gebouw. In het gebouw zijn 86 kamers aanwezig, een keuken met restaurant, 3 vergaderzalen en een bar, grote entree met receptie en een waterpartij met waterval. In de kelder bevindt zich een Wellness centrum met een zwembad met 5 baden, 3 sauna’s een stoomcabine, belevingsdouches, rustruimte, kleedruimte, 6 behandelkamers, Fishspa, 2 solariums en een fitness.

Takenoverzicht:

  • Onderhoud van zwembadinstallatie, zoals het terugspoelen van de zandfilters, het controleren en afstellen van de doseerinrichting, het controleren van instellingen en aanpassen naar wensen van stroomsnelheden en ludieke elementen, het vervangen van slijtonderdelen zoals ph-meetpen, chloormeetpen of temperatuursensor. Registratie van alle handelingen in een logboek. Instellen van de PLC t.b.v. de regeling van de dosering van chloor en zuur. Plaatsen en onderhouden van doseerpompen chloor en zuurregeling. Schoonmaken inspuitpunten chloor in de circulatieleiding. Vervangen van de UV-lampen. Reinigen van de haarfilters. Reinigen van keerkleppen in de buffers van buiteninstallaties. Opstarten van de installatie vanuit stilstand (leeg geweest).
  • Het dagelijks controleren van de zwembadwater kwaliteit ten behoeve van de desinfectie. Dit volgens de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden uit 1969 en de Waterwet 2002. Belangrijk was de registratie van deze waarden in een logboek. Aanpassen van instellingen of oplossen van storingen bij eventuele afwijkingen waren regelmatige handelingen die voorkwamen.

  • Onderhoud aan verlichting. Dit hield in: Het vervangen van defecte lampen in kamers, zalen, gangen en buitengevels, Het vervangen van lampen en accu’s in noodverlichtingen. Het aanbrengen of vervangen van bewegingssensors in plafonds t.b.v. automatische in en uitschakeling. Het instellen van het verlichtingsbesturingssysteem Domotica.
  • Onderhoud aan alle klimaatapparatuur zoals: Het controleren en bijvullen van de CV installatie, Controleren van de pompen op juiste werking. Oplossen van storingen aan de 3 aanwezige ketels en de eventueel afwijkingen constateren. Aanpassen instellingen in het gebouwbeheerssysteem van CV, luchtbehandeling en koeling. Oplossen van kleine storingen in de regeling in dit systeem. Opsporen van storingen aan de gehele installatie onderdelen in het pand en oplossen of onderhoudsbedrijf inschakelen en ondersteunen of  begeleiden tijdens het verhelpen ervan. Het vervangen van filters in de luchtbehandelkasten. Instellen van vorstbeveiliging in de luchtbehandeling. Regelmatig controleren van alle afzuigventilatoren op het dak. Schoonhouden condensors van de centrale koelinstallatie. Oplossen van storingen aan de koelunit van het koud dompelbad. Controle centrale koelinstallatie vloeistoffen drukken.
  • Onderhoud aan rioleringen en (water)leidingwerk: Hoofdzakelijk het ontstoppen van douche putjes of wasbakken in de kamers, maar ook toiletten op de kamers of elders in het gebouw. Inschakelen van ontstoppingsbedrijf als dit niet lukte en assisteren of begeleiden tijdens het oplossen ervan. Het verhelpen van lekkages aan kranen van waterleiding of radiatoren CV. Vervangen van kranen of binnenwerken van radiatoren CV of bij wastafels of keuken. Controleren van de pompen in de vuil water bufferputten rondom het pand. Verhelpen van storingen aan deze pompen. Het uitvoeren van thermische desinfectie van waterleidingen in het kader van legionellapreventie en registreren in het logboek. Het meten van de watertemperatuur en registreren in het logboek. Het uitvoeren van spoelingen van leidingen na langdurige stilstand en registreren in het logboek. Regenwater afvoeren en daken regelmatig schoonmaken. Lekkages aan dakleer verhelpen. Leidingen isoleren ter bescherming tegen condensvorming.
  • Pand onderhoud algemeen: Heel veelzijdige post met vooral visuele waarde. Het gaat namelijk om schilderwerk van muren en deuren, maar ook schimmel en vochtplekken verwijderen, kit randen vernieuwen, hoekbeschermingen plaatsen, plafondplaten vervangen. Ook schoonmaakwerkzaamheden kwamen hierbij veel voor, zoals: machinaal vloer en gevel reiniging in grote ruimten zoals het zwembad, keuken, zalen en lobby/receptie. Groenvoorzieningen rondom het pand bijhouden (gras, bloembakken). Haag planten, Verzakt straatwerk ophalen. Vloerbedekking lijmen. Sloten vervangen.
  • Wetten, regels en veiligheid: Ik was beheerder BMI, Oplossen van storingen aan de brandmeldinstallatie of ik schakelde externe partij in. Uitvoering en registratie van testen in het logboek. Begeleiden brandweer bij controles. Houden BHV oefeningen (één keer in combinatie met de Brandweer) met totale evacuatie van het pand. Ik hield mij ook bezig met Legionellapreventie. Handelingen hierbij zijn beschreven bij Onderhoud aan rioleringen en (water)leidingwerk. In verband met de regelmatige controles en aantoonbare afwijkingen hierbij moest ik mij ook bezig houden met plaagdier preventie. Dit hield in dat ik vaak kieren moest dichten of gaten vullen om ongedierte buiten te houden.

 zwembad

Back To Top