18 oktober 2015

GrowGroup

u77424iyxa32305s3p

Foto: Ideaal Machinebouw en Constructie

growgroup

In 2006 ben ik begonnen bij Plantenkwekerij Nuijten aan een loopbaan in de tuinbouw. Ik werd aangenomen als Technisch medewerker logistiek en productie. Dit hield in dat ik mij vooral bezig hield met logistieke zaken die te maken hadden met de teelt van de planten, maar ook de logistiek rondom aflevering van het product aan de klanten. De logistieke handelingen werden verricht met uitzetwagens waarmee gezaaide steenwolpotten van een zaailijn naar de kas werden gereden en later als ze ontkiemd waren weer werden opgepakt en op afstand uitgereden in een ander gedeelte van de kas. Ik heb op 2 verschillende wagens gereden. Deze beide wagens moest ik zelf onderhouden en repareren als er storingen voordeden. In oktober 2007 werd Nuijten overgenomen door de GrowGroup en had ik een andere werkgever. Wij kweekten hoofdzakelijk groenteplanten op zoals: komkommers, tomaten en in het (vroege) voorjaar perkplanten voor Florensis. Bij de GrowGroup kwamen hier knolselderij, courgettes, aubergines en Kerststerren (Euphorbia) bij.

banen

Afgereden in banen.

uitgereden

Uitgereden op afstand

In de periode dat wij perkgoed opkweekte voor Florensis bediende ik een mobiele TTA-Combifix inboetmachine die er voor zorgde dat de zaaitrays gegarandeerd 98% vulling hadden. Het apparaat werd naast de bediening ervan ook door mij schoongemaakt en onderhouden. De machine was PLC gestuurd maar werd ingesteld met software op een PC. CombiFix

id-controleNaast de bediening van de eerder genoemde apparaten die hoorden bij mijn hoofdtaken, had ik ook dagelijks de verantwoordelijkheid van de identiteitscontrole van ingehuurde buitenlandse werknemers. Het verzamelen van hun identiteitsbewijs en het controleren van dit document moest dan ook als eerste gedaan worden. In geval van een afwijking moest ik contact leggen met de vreemdelingen politie, zodat de illegale werknemer gearresteerd kon worden. Dit is in mijn hele loopbaan daar slechts 1 keer voorgevallen met 2 personen.

171_0In verband met voorkomende plantenziektes had ik ook dagelijks de verantwoordelijkheid met betrekking tot desinfectie van schoenen, handen en kleding van werknemers en bezoekers, en de bevoorrading van deze beschermingsmiddelen. Tevens de reiniging en desinfectie van bakken en karren die van klanten terug kwamen vielen onder mijn verantwoordelijkheid. Dit hield in het aanbrengen en verwijderen van ontsmettingsmatten op de los locatie en het plaatsen en verwijderen van dompelbakken voor schoen desinfectie etc.

Andere werkzaamheden die voorkwamen waren vaak onderhoudswerkzaamheden. Zoals: Het assisteren bij het vervangen van ruiten, het vervangen van condensatoren in de verlichting, het wassen van de lampen, het vervangen van beregeningssproeiers, het aanbrengen van schermfolie of wandfolie, het invetten en onderhouden van raam loopwerken en aandrijfmotoren. Het bedienen van de zaailijn, het opzetten van steenwol, het handmatig leggen van zaden, het laden en lossen van vrachtwagens, het verzamelen van orders en klaarzetten voor transport, het selecteren van planten op grootte voor het enten, het klaarzetten van ent-tafels en gereedschappen, het wassen van bakken met een industriële bakkenwasser, het werken met een heftruck, het vloeren van trays, en nog veel meer.

Back To Top